Designers

Vi på Horreds har nära samarbete med våra möbeldesigners och arkitekter. Här följer en kort presentation samt en länk till respektive designer.

duverellGIERTZ >

Roger Duverell och Ola Giertz är en designduo med exceptionel spännvidd. Rumsliga förnimmelser är i fokus i deras samarbete, med ambitionen att finna smarta designlösningar med mervärde.
Formgivningen kännetecknas av en poetisk enkelhet med ett praktiskt förhållningssätt. Lekfullhet och experimentlusta genomsyrar deras arbete med producenter som värderar design som ett konkurrensmedel för framgång.
Tillsammans har de en bred erfarenhet av publika projekt där människor möts och skapar plattformar för tillväxt. Exempelvis Tetra Pak, med projekt i Modena, Dubai, Kairo, Warszawa samt Lund. Andra multinationella företag som Readsoft och Crunchfish på Media Evolution City i Malmö.

Red Dot vinnare 2015.

duverellGIERTZ har designat vår pall LEAF >
Fredrik Mattson >

Fredrik Mattson är utbildad möbelsnickare. Efter snickeriutbildningen studerade han vidare och tog en magisterexamen i inredningsarkitektur på Konstfack 2002. Idag driver Fredrik en studio i Stockholm och arbetar för flera svenska och internationella producenter, bl a Brio, Blå Station, Vivero och Zero. Fredrik har mottagit ett stort antal priser, bland dessa kan nämnas Årets designer 2007, Red Dot 2007 och 2004, Fornäspriset 2005 och Årets Möbel 2004. Fredrik har för Horreds designat Nomono, Block, Tool och Mute.

Fredrik har bland annat designat vår serie Nomono >
Front design >

Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren är trion som tillsammans utgör designgruppen Front. Från början till slut är de alla delaktiga i skapandeprocessen. Trion har mottagit många priser så som årets möbel 2014 utdelad utav Rum hemma och Elle decoration international design award. Tillsammans med Horreds har Front tagit fram det flexibla hyllsystemet Tetris för hem- och offentligmiljö.

Front har designat vår hylla Tetris >
MER >

MER anser att kontorets arkitektur ska förtydliga och förstärka företagets varumärke. Många kontor liknar varandra, men varje kontor ska naturligtvis ha en egen identitet. Med den målsättningen har MER förändrat kontor för snabbfotade mode- och IT-företag, såväl som banker och myndigheter. Framgången ligger i kreativa lösningar och unik inredning för varje kontor. MERs design utgår alltid från de praktiska behoven i ett projekt. Förutom att lyfta företagets identitet, ska arkitekturen även lyfta verksamheten i form av trivsel och effektivitet. Maria Angantyr och Ola Hermansson som ritat Time för Horreds har stor passion för design och en bred erfarenhet av kontor.

MER har designat vårt konferensbord Time >
Lukas Toll, Tengbom >

Lukas Toll är utbildad möbelformgivare på Buckingham Chilterns University i London och Inredningsarkitektur Master på HDK i Göteborg. Sedan 2010 jobbar Lukas som inredningsarkitekt på Tengbom och är delaktig i att driva och utveckla Produktdesign på Tengbom. För horreds har Lukas designat Pi, Kappa och Lambda.Tengbom Produktdesign har bl.a. samarbeten med SA Möbler, Offecct och Abstracta.

Lukas har designat vår skärm Lambda >
Daniel Lavonius Jarefeldt, Tengbom >

Daniel Lavonius Jarefeldt är utbildad på Lunds Tekniska Högskola samt University of Technology i Sydney. Sedan 2010 är Daniel delaktig i att driva och utveckla Produktdesign på Tengbom. För Horreds har Daniel designat Exo-Hanger. Exo-Trolley,Pi, Kappa samt Lambda. Tengbom Produktdesign har bl.a. samarbeten med SA Möbler, Offecct och Abstracta.

Daniel har bland annat designat vår skärm Lambda >
Mathieu Gustafsson, Tengbom >

Svensk/franske Mathieu Gustafsson har en bakgrund inom möbelsnickeri och grafisk form. Efter snickeriutbildningen fortsatte han med möbeldesignstudier på Malmsten Furniture Studies och examinerades 2009. Mathieu är även grundaren för möbelvarumärket GRAND som vunnit flera utmärkelser bl.a. Wallpaper* Design Awards. Sedan 2014 är Mathieu delaktig i att driva och utveckla Produktdesignstudion på Tengbom. För Horreds har Mathieu designat Exo-Hanger och Exo-Trolley. tengbom Produktdesign har bl.a. samarbeten med SA Möbler, Offecct och Abstracta.

Mathieu har designat vår tamburmajor Exo-Hanger >
Anki Gneib >

Anki är utbildad inredningsarkitekt och möbeldesigner på Konstfack. Idag arbetar Anki som arkitekt och designer och driver en egen studio i Stockholm. Studion jobbar på en rad olika projekt, som inredningsdesign för privata hem och offentliga miljöer så väl som möbler, belysning och produktdesign. För Horreds har Anki designat Potomac.

Anki har designat vår sittpuff Potomac >
Lars Pettersson >

Lars Pettersson, född 1969, har egen verksamhet i Stockholm under namnet Lars Pettersson Designstudio. Utbildad på Konstfack i Stockholm 1994 – 1999, University of Industrial Arts i Helsingfors 1997 och KTH Arkitektur 1998-1999. Lars Pettersson arbetar med arkitektur, inredningsdesign, scenografi, möbeldesign för en rad svenska och internationella uppdragsgivare.Lars Pettersson har vunnit ett flertal priser och utmärkelser för sina möbler, ex Habitare Competition, och har deltagit i svenska och internationella utställningar. För Horreds har Lars tillsammans med Morgan Rudberg skapat Cargo, Link, Fas och Tin.

Lars har bland annat designat vår serie Link >
Thomas Sandell >

Det är företaget Sandellsandberg som i samband med ett större projekt designat möbeln Henry åt Horreds, ett arbete som Arkitekt Johan Oscarson hos Sandellsandberg var tongivande för. Sandellsandberg strävar efter att använda arkitektur och design i varumärkesbildande strukturer genom expressiva och utmanande idéer. “Vi formar och överför starka, bestående identiteter. Vår åsikt är att allt säger något om ert företag från byggnaden, entrén, skyltfönstret, kontoret, affärsmiljön, produkten, reklamen till de anställda o s v. Allt kommunicerar.” Sandellsandberg, etablerat 1995, är ett ungt företag som representerar gedigen kunskap genom deras grundares tidigare arbete.

Thomas har designat vår serie Henry >
Morgan Rudberg >

Morgan Rudberg har studerat inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfackskolan i Stockholm samt arkitektur KTH i Stockholm. Han kombinerar arkitektur och inredningsarkitektur med möbel- och produktformgivning. Sedan år 2000 driver Morgan egen verksamhet. Morgan är huvudlärare på formlinjen på Beckmans designhögskola i Stockholm. För Horreds har Morgan tillsammans med Lars Pettersson skapat Cargo, Link, Fas och Tin.

Morgan har bland annat designat vår serie Link >
Henrik Schulz >

Henrik Schulz arbetar som arkitekt och formgivare och är utbildad på Chalmers i Göteborg, Konstakademien och Danmarks Designskola i Köpenhamn. Sedan 2008 driver Henrik en egen arkitektbyrå i Göteborg där han bland annat formger produkter åt en rad olika skandinaviska varumärken. Förutom produktformgivning ägnar sig kontoret åt utställningskoncept och arkitektur. För Horreds har Henrik designat Siglo och Rubik.

Henrik har bl.a designat vår serie Siglo >
Bror Boije >

Bror Boije är från början industriskolad, jobbet som konstruktör på Volvo lärde honom mycket hur en möbel måste fungera så att den passar så många som möjligt. Ett exempel på Brors känsla för form, funktion och fritänkande är möbelserien Fri där han tagit hjälp av hela sin erfarenhet och sitt kunnande när det gäller funktion, smarta lösningar och enkla detaljer som lyfter in möblerna i det nya sättet att arbeta på framtidens företag. Bror har även designat Divi.

Bror har designat vår serie Fri >
Anne Krook >

Anne Krook, är kvinnan bakom framgångsrika Anne-hyllan från Horreds som lanserades redan –93. Med Anne-hyllan visar Anne att ungt nytänkande ibland kan vara detsamma som fyrkantiga idéer. Hon tog den enklaste av alla geometriska former, kuben, som utgångspunkt och skapade tillsammans med Horreds ett helt nytt bokhyllesystem. 2003 visades Amy för första gången på Stockholm Furniture Fair.

Anne har bland annat designat Anne >