Cookiepolicy

Denna webbplats använder cookies och webbplatsen ägs av Horreds Möbel AB med organisationsnummer 556365–1974 (nedan refererat till som ”vi”, ”vår” eller ”oss”). Referenser till ”du” eller ”dig” avser besökaren av denna webbplats.

Vi har upprättat denna cookiepolicy för att i enlighet med lagen om elektronisk kommunikation (2003:389) ge dig information om vilka cookies som blir använda på denna webbplats, vem som hämtar eller lagrar cookies, för vilka ändamål det sker, giltighetstiden för de cookies som blir använda och om informationen blir delad med någon annan part. I denna cookiepolicy kan du även läsa information om hur du kan hantera lagringen av cookies.

Om de cookies som blir använda innebär att personuppgifter som tillhör dig blir insamlade, har du enligt EU:s allmänna dataskyddsförordning (”GDPR”) även rätt till information om vår behandling av personuppgifter. Mer information om vår personuppgiftsbehandling finns att läsa i vår personuppgiftspolicy.

För att vi ska ha rätt att använda icke-nödvändiga cookies, behöver vi först få ditt aktiva samtycke till sådan användning. Du har rätt att när som helst återkalla ditt lämnade samtycke, utan att det påverkar lagligheten av behandling som utförts innan samtycket blev återkallat.

ALLMÄN INFORMATION OM COOKIES

En cookie (eller kaka) är en liten textfil som en webbplats sparar på besökarens enhet, exempelvis mobil, dator eller surfplatta. Genom cookies kan en besökare av en webbplats få tillgång till olika funktioner.
Cookies kan även bli använda för att till exempel:
få åtkomst till information på besökarens enhet,
lagra information på besökarens enhet,
följa en besökares surfande på webbplatser som använder samma cookie,
lagra information om en besökares aktivitet på en webbplats,
lagra information under användningen av webbplatsen samt mellan användningarna,
rikta marknadsföring till besökaren utifrån dennes intressen.
Det finns olika typer av cookies och dessa kan bli indelade i följande huvudgrupper:

Sessionscookies: Denna typ av cookies blir sparade temporärt i enhetens minne och saknar ett utgångsdatum. Sessionscookies försvinner när besökaren stänger webbläsaren och är enbart sparade under webbsessionen.

Permanenta cookies: Denna typ av cookies sparar en fil i enheten under en längre tid och har ett utgångsdatum. Ofta är permanenta cookies fortfarande sparade i enhetens minne även efter webbläsaren har stängts. Permanenta cookies kommer att bli raderade från enheten när utgångsdatumet har passerat.

Tredjepartscookies: Denna typ av cookies kommer från någon annan än den som ansvarar för webbplatsen.
Denna webbplats använder sessionscookies, permanenta cookies och tredjeparscookies.

KATEGORIER AV COOKIES SOM DENNA WEBBPLATS ANVÄNDER

Nödvändiga: Nödvändiga cookies är absolut nödvändiga för att webbplatsen ska fungera korrekt och för att utföra vissa tekniska funktioner som besökaren av webbplatsen uttryckligen begär. Dessa cookies säkerställer bland annat grundläggande funktioner och säkerhetsfunktioner på webbplatsen, som är viktiga för besökaren av webbplatsen. Användningen av nödvändiga cookies kräver inte ditt föregående samtycke och du kan därför inte välja bort användningen av nödvändiga cookies.

Funktionella: Funktionella cookies hjälper till att utföra vissa funktioner på webbplatsen. Om du inte godkänner användningen av funktionella cookies, kan vissa funktioner på webbplatsen sluta att fungera för dig.

Annons: Annonscookies används för att ge webbplatsens besökare relevanta annonser och marknadsföringskampanjer. Dessa cookies spårar besökaren på webbplatser och samlar in information för att tillhandahålla anpassade annonser.

Analytiska: Analytiska cookies används för att förstå hur besökaren interagerar med webbplatsen. Dessa cookies hjälper till att ge information om exempelvis antal besökare, avvisningsfrekvens, trafikkälla etc. Genom analytiska cookies kan vi bland annat se vilka sidor som är mest besökta och hur länge besökarna stannar på sidorna.

Övrigt: Övriga icke-kategoriserade cookies är de som vi ännu inte har klassificerat i en kategori och som vi för tillfället analyserar.

HUR DENNA WEBBPLATS ANVÄNDER COOKIES

Nedan kan du se vilka cookies som används på denna webbplats med information om vilken kategori de tillhör, hur länge de blir lagrade i din enhet, en beskrivning av vad cookien används till samt om informationen blir delad med någon annan part. 

HUR DU

KAN HANTERA LAGRINGEN AV COOKIES

Du kan hantera lagringen av cookies i din enhet på olika sätt, bland annat genom att stänga av cookies helt eller delvis, men vi uppmärksammar dig härmed om att det kan få en del konsekvenser, exempelvis att vissa funktioner på webbplatsen inte fungerar för dig. Nedan följer exempel på hur du kan hantera lagringen av cookies på din enhet.

Inställningar via cookie-lösningen på denna webbplats

Du kan hantera användningen av cookies från denna webbplats genom cookieinställningarna som du hittar genom den installerade cookie-lösningen på denna webbplats.
Genom den installerade cookie-lösningen kan du lämna ett aktivt samtycke till användning av olika kategorier av cookies, eller neka till användningen av cookies tillhörande vissa kategorier. Nödvändiga cookies blir dock alltid använda och kräver inte ditt föregående samtycke.
Du kan när som helst ändra eller dra tillbaka ditt aktivt lämnade samtycke till användningen av icke-nödvändiga cookies.

Webbläsarens inställningar

Om du inte vill att icke-nödvändiga cookies ska bli använda, kan du genom de flesta webbläsare ändra inställningarna för att blockera sådan användning av cookies.
Du kan även justera inställningarna så att du aktivt måste acceptera varje ny cookie som en webbläsare skickar till din enhet när du besöker en webbplats.
Genom webbläsarens inställningar kan du även ha möjlighet att blockera tredjepartscookies eller registrera de webbplatser som du besöker ofta såsom ”betrodda webbplatser”, vilket innebär att cookies från sådana betrodda webbplatser alltid blir accepterade.
I vissa fall är det möjligt att välja att ta bort enskilda specifika cookies som finns lagrade i din enhet eller samtliga tidigare lagrade cookies.
Ofta finns dessa funktioner i någon av följande menyval i webbläsaren: ”Hjälp”, ”Verktyg” eller ”Redigera”. Om du behöver hjälp med att ställa in inställningarna i din webbläsare, bör du att kontakta utgivaren av webbläsaren eller besöka webbläsarens hjälpsidor för mer information.

MER INFORMATION

Ytterligare information om cookies och lagen om elektronisk kommunikation finns att läsa på Post- och telestyrelsens webbplats (www.pts.se).
Mer information om GDPR och behandling av personuppgifter finns att läsa på Integritetsskyddsmyndighetens webbplats (www.imy.se).
Om du har frågor eller funderingar som handlar om hur denna webbplats använder cookies, är du välkommen att kontakta oss via kontaktuppgifterna nedan.

VÅRA FÖRETAGS- OCH KONTAKTUPPGIFTER

Firma: Horreds Möbel AB
Org. nr: 556365–1974
E-post: info@horreds.se
Postadress: Varbergsvägen 448, 519 30 Horred
Telefon: +46 032 0184 00