Designers

Vi på Horreds har nära samarbete med våra möbeldesigners och arkitekter. Här följer en kort presentation samt en länk till respektive designer.

Stefan Borselius >

Stefan Borselius är i grunden utbildad möbelsnickare med gesällprov. Han har kandidatexamen på Malmsten Furniture Studies och slutligen magisterexamen i möbeldesign på Konstfack 2002. Nu driver han sin designstudio ett stenkast från Smygehuk och jobbar för flera stora svenska producenter. Stefan har vunnit flertalet internationella och svenska priser för sin design, så som Årets Möbel, Guldstolen och Red Dot. 2020 utnämndes Stefan tillsammans med Thomas Bernstrand till Årets Designer, för Horreds har de tillsammans formgivit Grand, Tapp och Mit.

Stefan Borselius har tillsammans med Thomas Bernstrand designat Grand, Tapp och Mit. >
Thomas Bernstrand >

Thomas Bernstrand är utbildad på Konstfack och tog examen 1999. Efter det startade han sin egen designstudio AB Bernstrand & Co i Stockholm. Thomas har ritat produkter för flera svenska och internationella företag och för dessa mottagit ett stort antal utmärkelser så som Bruno Mathsson Priset, Årets Möbel, Red Dot Design Award. 2020 blev Thomas tillsammans med Stefan Borselius Årets Designer. Thomas ritar också möbler för parker och torg ofta platsspecifika så som stranden i Stockholm som belönades med Sienapriset för bästa utemiljö 2010. För Horreds har Thomas tillsammans med kollegan Stefan Borselius ritat Grand, Tapp och Mit 2020.

Thomas Bernstrand har tillsammans med kollegan Stefan Borselius ritat Grand, Tapp och Mit. >
Anderssen & Voll >

Oslobaserade Anderssen & Voll har funnits sedan hösten 2009. Affärsidén handlar både om att vara lyhörd inför vad som händer på det kulturella planet och samtidigt kunna läsa av marknadens behov. Denna kombination har visat sig vara framgångsrik. Torbjorn Anderssen och Espen Voll har tillsammans med sina medarbetare fått flera fina utmärkelser för sitt designarbete, t ex Wallpaper Award och Red Dot Award. Deras fokus ligger huvudsakligen på formgivning av föremål för hemmet. Men. Ibland gör de avstickare som t ex offentlig miljö.

Anderssen & Voll har bland annat designat vår skrivbordsserie A-frame >
Studio Stockholm >

Studio Stockholm Arkitektur är en prisbelönt arkitekt- och designstudio baserad i Stockholm.
Studio består av internationella arkitekter och designers, som kompletterar varandra med sin breda erfarenhet och där allas höga ambition förenar dem.

Studio Stockholm har designat vår soffa Rope >
Fredrik Mattson >

Fredrik Mattson är utbildad möbelsnickare. Efter snickeriutbildningen studerade han vidare och tog en magisterexamen i inredningsarkitektur på Konstfack 2002. Idag driver Fredrik en studio i Stockholm och arbetar för flera svenska och internationella producenter, bl a Brio, Blå Station, Vivero och Zero. Fredrik har mottagit ett stort antal priser, bland dessa kan nämnas Årets designer 2007, Red Dot 2007 och 2004, Fornäspriset 2005 och Årets Möbel 2004. Fredrik har för Horreds designat Nomono, Block, Glove, Monosoft och Mute.

Fredrik har bland annat designat vår serie Nomono >
Front design >

Sofia Lagerkvist, Charlotte von der Lancken och Anna Lindgren är trion som tillsammans utgör designgruppen Front. Från början till slut är de alla delaktiga i skapandeprocessen. Trion har mottagit många priser så som årets möbel 2014 utdelad utav Rum hemma och Elle decoration international design award. Tillsammans med Horreds har Front tagit fram det flexibla hyllsystemet Tetris för hem- och offentligmiljö.

Front har designat vår hylla Tetris >
Daniel Lavonius Jarefeldt, Tengbom >

Daniel Lavonius Jarefeldt är utbildad på Lunds Tekniska Högskola samt University of Technology i Sydney. Sedan 2010 är Daniel delaktig i att driva och utveckla Produktdesign på Tengbom. För Horreds har Daniel designat Exo-Hanger. Exo-Trolley,Pi, Kappa samt Lambda. Tengbom Produktdesign har bl.a. samarbeten med SA Möbler, Offecct och Abstracta.

Daniel har designat vår serveringsvagn Exo-trolley >
Mathieu Gustafsson, Tengbom >

Svensk/franske Mathieu Gustafsson har en bakgrund inom möbelsnickeri och grafisk form. Efter snickeriutbildningen fortsatte han med möbeldesignstudier på Malmsten Furniture Studies och examinerades 2009. Mathieu är även grundaren för möbelvarumärket GRAND som vunnit flera utmärkelser bl.a. Wallpaper* Design Awards. Sedan 2014 är Mathieu delaktig i att driva och utveckla Produktdesignstudion på Tengbom. För Horreds har Mathieu designat Exo-Hanger och Exo-Trolley. tengbom Produktdesign har bl.a. samarbeten med SA Möbler, Offecct och Abstracta.

Mathieu har designat vår serveringsvagn Exo-trolley >
Lars Pettersson >

Lars Pettersson, född 1969, har egen verksamhet i Stockholm under namnet Lars Pettersson Designstudio. Utbildad på Konstfack i Stockholm 1994 – 1999, University of Industrial Arts i Helsingfors 1997 och KTH Arkitektur 1998-1999. Lars Pettersson arbetar med arkitektur, inredningsdesign, scenografi, möbeldesign för en rad svenska och internationella uppdragsgivare.Lars Pettersson har vunnit ett flertal priser och utmärkelser för sina möbler, ex Habitare Competition, och har deltagit i svenska och internationella utställningar. För Horreds har Lars tillsammans med Morgan Rudberg skapat Cargo, Link, Fas och Tin.

Lars har bland annat designat vår serie Link >
Thomas Sandell >

Det är företaget Sandellsandberg som i samband med ett större projekt designat möbeln Henry åt Horreds, ett arbete som Arkitekt Johan Oscarson hos Sandellsandberg var tongivande för. Sandellsandberg strävar efter att använda arkitektur och design i varumärkesbildande strukturer genom expressiva och utmanande idéer. “Vi formar och överför starka, bestående identiteter. Vår åsikt är att allt säger något om ert företag från byggnaden, entrén, skyltfönstret, kontoret, affärsmiljön, produkten, reklamen till de anställda o s v. Allt kommunicerar.” Sandellsandberg, etablerat 1995, är ett ungt företag som representerar gedigen kunskap genom deras grundares tidigare arbete.

Thomas har designat vår serie Henry >
Morgan Rudberg >

Morgan Rudberg har studerat inredningsarkitektur och möbeldesign på Konstfackskolan i Stockholm samt arkitektur KTH i Stockholm. Han kombinerar arkitektur och inredningsarkitektur med möbel- och produktformgivning. Sedan år 2000 driver Morgan egen verksamhet. Morgan är huvudlärare på formlinjen på Beckmans designhögskola i Stockholm. För Horreds har Morgan tillsammans med Lars Pettersson skapat Cargo, Link, Fas och Tin.

Morgan har bland annat designat vår serie Link >
Henrik Schulz >

Henrik Schulz arbetar som arkitekt och formgivare och är utbildad på Chalmers i Göteborg, Konstakademien och Danmarks Designskola i Köpenhamn. Sedan 2008 driver Henrik en egen arkitektbyrå i Göteborg där han bland annat formger produkter åt en rad olika skandinaviska varumärken. Förutom produktformgivning ägnar sig kontoret åt utställningskoncept och arkitektur. För Horreds har Henrik designat Siglo och Rubik.

Henrik har bl.a designat vår serie Siglo >
Bror Boije >

Bror Boije är från början industriskolad, jobbet som konstruktör på Volvo lärde honom mycket hur en möbel måste fungera så att den passar så många som möjligt. Ett exempel på Brors känsla för form, funktion och fritänkande är möbelserien Fri där han tagit hjälp av hela sin erfarenhet och sitt kunnande när det gäller funktion, smarta lösningar och enkla detaljer som lyfter in möblerna i det nya sättet att arbeta på framtidens företag. Bror har även designat Divi.

Bror har designat vår serie Fri >
Anne Krook >

Anne Krook, kvinnan bakom framgångsrika Anne-hyllan från Horreds som lanserades redan –93. Med Anne-hyllan visade Anne att ungt nytänkande ibland kan vara detsamma som fyrkantiga idéer. Hon tog den enklaste av alla geometriska former, kuben, som utgångspunkt och skapade tillsammans med Horreds ett helt nytt bokhyllesystem. 2003 visades Amy för första gången på Stockholm Furniture Fair.

Anne har bland annat designat Anne >