Nu presenterar vi både våra nyheter och oss själva i en helt ny grafisk kostym. Här delar vi med oss av vår dröm om den perfekta arbetsplatsen och låter dig hitta din del av Horreds livsstil. Sätt dig bekvämt, luta dig tillbaka och njut!
Per-Ola Johansson, Horreds

En dag på jobbet

KVALITET FRÅN FÖRR, DESIGN FÖR FRAMTIDEN
Tusen kronor räckte långt en gång i tiden. För den summan köpte vår farfar ett stycke mark 1936, byggde upp en fabrik och tillverkade radiobord. De måste ha varit riktigt bra, för snart började beställningarna av specialsnickrade möbler att rulla in. Sedan dess har generationer av stilar och materialtrender passerat, men vår grund är den samma. Fortfarande gör vi möbler som ska hålla och fungera genom livet. Och farfars omsorg om funktion och kvalitet syns än idag i detaljerna som skiljer oss så tydligt från andra.

EK, STÅL OCH ROCK N’ ROLL
”Det gifter sig i munnen” brukar man säga om smaker. Vi tänker likadant i vår kärlek till material, vår passion för form och vår vilja att ge varje detalj samma höga finish. Våra stilrena möbler ska gifta sig med omgivningen, och tillföra den där extra kryddan. Oavsett om de placeras i en ruff industriromantisk betongmiljö eller i ett traditionellt kontorslandskap.

DESIGNAR DIN ARBETSDAG
Uttrycket ”form follows function” myntades vid förra sekelskiftet av arkitekten Louis Sullivan. Formgivarens uppgift var att hitta den inneboende funktionen, så skulle den yttre formen ge sig själv. Det är lika sant idag. Varje liten detalj i våra möbler är formad för att fylla en funktion och förenkla din arbetsdag, genom alla skiftande uppgifter och moment. På det aktivitetsbaserade kontoret, får funktion en ny, bredare innebörd och vårt främsta designvärde kan bli en naturlig del av din dag.

IMG_5118