#2: Verklighets- och möteslängtan

Allt fler börjar nu släppa upp pausknappen, för att så snabbt som möjligt ställa om till en ny verklighet. Hur kommer post-Covid-19-kontoret se ut? I tre artiklar delar vi med oss av insikter från våra spaningar. Spaning nummer två kommer här.

Människan är fortfarande människa

Tack vare alla tekniska, digitala, artificiella och webbaserade möjligheter är våra virtuella möten mer personliga och engagerande än någonsin tidigare. Ändå finns det inget som slår det verkliga mötet, mellan människa och människa. Något som den pågående pandemin påmint oss om.  Många verksamheter är helt enkelt beroende av samspelet mellan människor för att fungera.

Mötets anatomi

Det verkliga mötets betydelse har visat sig vara avgörande för långsiktiga relationer och samarbeten. Varför är det så och vad är det som avgör? Det handlar om en rad faktorer; som att deltagarna kan ha fullt fokus på varandra utan omständigheter som stjäl uppmärksamhet, eller är beroende av att tekniken fungerar. Detta i sin tur bidrar till djupare interaktion och att fler av våra sinnen är engagerade. Förtroende och social anknytning får vi först när vi kan läsa av ansiktsuttryck, ansiktsfärg och kroppsspråk. Våra hjärnor är experter på att uppfatta små nyanser. Sådant som bidrar till att minska missförstånd och öka det kollektiva samförståndet.

Vi trivs i flock

Det personliga mötet ger oss också en rikare sensorisk upplevelse som hjälper till att odla förtroende. Vi trivs i flock och när vi känner tillhörighet ökar endorfinerna i blodet, som i sin tur påverkar vårt belöningssystem positivt. Det gör oss bland annat lyckligare och att vi kan prestera bättre. Digitala möten däremot har en tendens att trötta ut oss tack vare sin intensitet och krav på koncentration.

 

Underlätta möten

Den moderna arbetsplatsen och post-covid-19-kontoret behöver därför anpassas för att underlätta och stimulera fysiska möten mellan människor. Även när pandemier komplicerar verksamheten. Detta kommer i hög grad att långsiktigt påverka både ytor, möbler och lokaler. För verkligheten och det normala är inte längre vad det en gång varit. Samtidigt som vi människor har samma behov som vi alltid haft – att få träffa varandra. Nästa artikel handlar om 6 riktlinjer för anpassning.

Källor: The Guardian, Forbes, Washington Post, Work Design Magazine

Siglo arbetsplats erbjuder ett flertal materialval. I detta utförande används mörkpigmenterad ask med detaljer i mässing. Vår sidoförvaring med möjlighet att plantera växter utgör en perfekt avdelare mot arbetskamraten. Design: Henrik Schulz

Vår fina Glove stol med ett flertal olika underställ har en otroligt bra komfort för krävande möten. Måste provsittas! Har till och med ett fint svankstöd. Design:Fredrik Mattson

 

Horreds post corona (002)