#3: Guide till framtidskontoret

Allt fler börjar nu släppa upp pausknappen, för att så snabbt som möjligt ställa om till en ny verklighet. Hur kommer post-Covid-19-kontoret se ut?

I tre artiklar delar vi med oss av insikter från våra spaningar. Spaning nummer tre kommer här.

 

En hjälpande hand

Hur ser en säker och klok övergång till det nya post-covid-19 samhället ut, när vi alla sitter i samma båt? En hjälpande hand kommer från det globala fastighetsbolaget Cushman & Wakefields. I sin guidebok som tagits fram av ett globalt forskarteam listar man 6 rekommendationer med idéer och tips på lösningar, som man själva testar på det egna kontoret i Amsterdam:

  1. Förbered kontoret med en rengöringsplan. 2. Inför regler som begränsar antalet medarbetare som samtidigt befinner sig på kontoret. 3. Begränsa tillgång till byggnaden, inför sanitära stationer och t ex plexiglasavdelare. 4. Hjälpmarkeringar för att hålla avstånd på minst två meter. 5. Sanera ytor som man måste ta på, t ex dörrar, handtag, knappar.
  2. Skapa trygghet i att komma tillbaka genom att kommunicera med de anställda.

 

Nya kontorsflöden

Washington Post noterar att WeWork coworking spaces inser behovet av att förändra beteenden genom att lägga om kontorsflöden, öka sanitetsfunktioner och tillämpa ”varannan-plats” på de tidigare ”shared workingspaces”. Work Design Magazine kompletterar framtidsvisionen genom att konstatera att trenden med förtätade kontor, öppna kontorslandskap och teamrum minskar i betydelse, till förmån för mindre kontor där människor kan träffas och som ligger närmare de anställdas hem.

 

Ren luft snabb återgång

En sista insikt är att investera i uppdaterade luftfiltreringssystem. Detta var en nyckelfaktor som gjorde att den kinesiska arbetskraften kunde gå tillbaka till kontoren så snabbt efter nedstängningen.

 

Källor: The Guardian, Forbes, Washington Post, Work Design Magazine

 

1936 såg vår farfar behovet av genomtänkta funktionsmöbler.

Sedan dess har vi gjort våra möbler här i den lilla bruksorten Horred.

Recepturen bakom vår idé är enkel: Låt hantverk och yrkeskunnighet gå hand i hand med ett långsiktigt designtänk. Genom åren har vi mejslat fram en kultur där varje liten detalj och yta har ett syfte. Och en fin egenskap är att möblerna står pall för att flyttas och sättas i nya sammanhang genom sin inbyggda hållbarhet och finish.

Det är vi riktigt stolta över.

Per-Ola Johansson, 3e generationens Johansson

På bilden ser Ni Mute Floor 4(Design Fredrik Mattson) Och Siglo förvaring(Design Henrik Schulz), i skön kombination.

 

 

Horreds post corona3 (002)