NATURE

NATURE

Människans koppling till naturen är stark. Många letar efter alternativa sätt att leva och arbeta bortanför storstaden. Andra tar naturen till storstaden istället. I nya kontorshus runtom i världen kombinerar arkitekter kontor med utomhusmiljöer, så kallade hybridrum. Här kan alla ta del av det naturliga ljuset, grönskan och den friska luften. Och i säsongs- och klimatvarierade länder har man utvecklat nya tekniker som möjliggör sådana ytor – trots väder och vind.

Det är knappast en hemlighet att människans överkonsumtion skadar vår planet. Därför präglas dagens design starkt av det som är äkta och som håller länge. För oss handlar det om att försöka förändra världen och oss själva till det bättre. Våra möbler är märkta med Svanen och Möbelfakta, något som visat sig ge flera liv och ägare åt våra möbler.

Det är skönt att få breda ut sig ibland. När naturen kommer in så behövs inte så mycket annat i rummet. Inredning som gifter sig fint med gröna miljöer är både A-frame, designade av norska duon Andersen & Voll och Glove där Fredrik Mattson står bakom designen.

OM OSS HORREDS
1936 såg min farfar behovet av genomtänkta funktionsmöbler. Sedan dess har vi gjort våra möbler här i den lilla bruksorten Horred. Recepturen bakom vår idé är enkel: Låt hantverk och yrkeskunnighet gå hand i hand med ett långsiktigt designtänk. Genom åren har vi mejslat fram en kultur där varje liten detalj och yta har ett syfte. Och en fin egenskap är att möblerna står pall för att flyttas och sättas i nya sammanhang genom sin inbyggda hållbarhet och finish. Det är vi riktigt stolta över.

Per-Ola

Horreds Nature_2020 700 punkter