Nyhetsbrev april 2016

Horreds_king

DESIGNED ENERGY
Många känner oss på Horreds som ett varumärke med designade skrivbord och förvaring. Men vi har också den lite mjukare sidan, med möbler till loungeytor, mötes- och kreativitetsrum. Här berättar vi om spelföretaget Kings kontor, där Potomac och Mute var två av byggstenarna för att skapa en färgstark och energifylld arbetsmiljö.

Horreds_anki

CASE: KINGS OFFICE
Tillsammans med Adolfsson & Partners har Anki Gneib nyligen varit med och skapat spelutvecklaren Kings (skaparen av Candy Crush Saga) nya huvudkontor i Stockholm. Anki har designat Horreds Potomac.

”A Kingdom” kommunicerar Kings själ, där ”kul” och ”magi” har fått stå som ledord. Resultatet blev ett färgstarkt och energifyllt kontor, där Horreds designmöbler Potomac och Mute blev några av världarnas byggstenar. King hade en önskan om många lounger, mötesrum och olika utrymmen för kreativitet. En miljö som främjar både digitala och fysiska möten, samt platser för avkoppling, koncentration, fokus, interaktion och lek.

– Det har blivit allt viktigare att uttrycka ett företags identitet, värderingar och kultur visuellt genom design och arkitektur, säger Anki. Idag är det stor konkurrens om talangerna och arbetsmiljön är en viktig faktor i rekryteringen. En kreativ miljö bidrar till nöjda, lojala och motiverade medarbetare, avslutar hon.
                                                                                                
 
läs mer i Horreds Magazine>

Horreds_mute

Mute | FREDRIK MATTSON
I aktiva miljöer på framgångsrika företag är det en hel del rörelse. Här gäller det att skapa ytor och möjligheter där man kan komma undan och fokusera. Ett möte eller en klurig uppgift. I Horreds Mute glömmer du bort omvärlden för en stund och du får ett eget rum där du kan tänka ostört och koncentrerat.

Mute finns i olika utföranden och du väljer material och färger som stämmer med ditt varumärke.

                                                läs mer>

Horreds_potomac

potomac | anki gneib
Ibland behöver man bryta mönstren och komma lite närmare. Mötas på en annan nivå. De här skräddade sittpuffarna och borden fungerar lika bra för en liten workshop som för en avslappnad fika med arbetskompisarna. Kombinera många till större relax-öar eller skapa enskilda sittplatser. Perfekt på kontoret eller välkomnande för den som väntar.

Potomac är en serie som innehåller sittpuffar i olika utföranden, soffbord med krukinsats och lampa samt bord med hela skivor. Material och färger väljer du själv då varje exemplar tillverkas på beställning.

                                        läs mer

Horreds_RoH

Sommaren 2016 cyklar sju cykelteam 104 mil mellan Prag och Varberg. Ride of Hope är Sveriges viktigaste cykellopp. Deltagarna cyklar lika mycket med hjärtat som med benen för att stödja Barncancerfondens viktiga arbete för att lindra och bekämpa sjukdomen. Vi på Horreds är med och hoppas att så många som möjligt vill följa efter.

Horreds_mute_1