Tapp och Grand

DESIGN: THOMAS BERNSTRAND OCH STEFAN BORSELIUS

Vårt bord Tapp och stol Grand är designade av Thomas Bernstrand och Stefan Borselius som produkter som fungerar utmärkt ihop eller var och en för sig.

Tapp började med en tanke kring ett underrede som skulle kunna byggas ut, likt ett mekano, till olika bredder och längder med ett begränsat antal delar. Tapp är inspirerad av Horreds bakgrund som snickeri sedan 30-talet. Snickarens och träets viktiga delar är sammansättningarna. Sinkade lådor, synliga tappar och dolda sammanfogningar är lätt att gotta ner sig i. Styrkan i ben plus tapp, en uråldrig sammansättning, översättes till stål och skapar stabilitet och ett enkelt uttryck på bordet. Bordsytans horisontella linjer möter tappens lodräta, ute i bordets spets. Bordets bord, men med en liten extra detalj, en genomgående tapp.

Stor, storslagen, festlig, högtidlig, storartad, imposant, utmärkt, väldigt fin, storstilad och pampig är den svenska översättningen av grand. Vi ville hitta ett segment av stolar och uttryck som vi tyckte saknades på marknaden men passade hos Horreds och dess kunder. Formen skulle vara enkel och självklar. Omhändertagande stoppade sits- och ryggbrickor och omfamnande armstöd. En konferensstol, ett sittredskap, en stol med generösa mått. Maximera bredden, utan att ta för mycket plats. Påverka rummet, men inte ta över. Något man vill sätta sig i, sitta i länge, röra sig i och plats för rörelse. Klassiska drag, men en känsla av nutid. Komfort av stora mjuka delar och en sviktande rygg, gärna i kombination av rörligt underrede. Textil, trä och aluminium, en stol där materialen möts. En stol för möte.

På bilden ser Ni även vår fina serveringsvagn Exo-Trolley, Design Mathieu Gustafsson och Daniel Lavonius Jarefeldt.

tap grand matta low