If you´re going to be a rebel,
do it with a purpose

per-ola

Hej.

Min farfar Sven startade möbelsnickeriet 1936, när han var 25 år gammal. Redan då tillverkades beställningssnickerier som skåp, bord och stolar.

Vår strategi: Vi tillverkar och säljer kontorsmöbler, mötesplatser och möbler som stödjer/fungerar ihop med dessa två segment.

Vi har alltid intresserat oss för framtidens behov, på arbetsplatsen och i hemmet. I år lägger vi extra vikt vid mötesplatsen, den mjukare delen av ett rum eller en yta, som låter kreativiteten flöda, kompetenser att mötas och nya idéer att bli till verklighet.

Per-Ola Johansson, Horreds

Vi gillar att tänka utanför boxen. Därför vänder vi på begreppen och designar ytor där beteenden och livsstilar får ta plats snarare än att bara tillverka en produkt.

Uttrycket ”form follows function” myntades vid förra sekelskiftet av arkitekten Louis Sullivan. Formgivarens uppgift var att hitta den inneboende funktionen, för då skulle den yttre formen ge sig själv. Det är lika sant idag. Varje liten detalj i våra möbler är formad för att fylla en funktion, som kan förenkla och förgylla olika miljöer och situationer under din arbetsdag.

EK, STÅL OCH ROCK N’ ROLL

”Det gifter sig i munnen” brukar man säga om smaker. Vi tänker likadant i vår kärlek till material, vår passion för form och vår vilja att ge varje detalj samma höga finish. Vi är stolta över våra samarbete med möbeldesigners och arkitekter. Tillsammans skapar vi stilrena möbler som gifter sig med omgivningen, tillför den där extra kryddan och som tål förändringar lite då och då.

STARKT UTTRYCK MED MINSTA AVTRYCK

Omgivningen har naturligtvis präglat oss och vårt sätt att tänka när vi gör möbler. Ord som nära och långsiktighet har funnits med sedan starten 1936. Att göra möbler som ska hålla och fungera genom livet. Som ger starka uttryck med så små avtryck på naturen som möjligt. Vi vill tillverka våra möbler med stolthet. Precis så som farfar gjorde.

why