fbpx

Fredrik Mattson

Mute Focus

Visa produkten Visa alla produkter

Horreds-Done-Site

LOKAL OCH HÅLLBAR TILLVERKNING I 85 ÅR

Min farfar såg tidigt behovet av genomtänkta och funktionella möbler. Det blev startskottet för vår verksamhet, här, i den lilla bruksorten Horred. Året var 1936 och idag fortsätter vi att skriva entreprenörshistoria, på samma plats – 85 år senare. Vår kunskap och hantverk, i samarbete med designers och arkitekter ger banbrytande design som lätt integrerar med framtida utmaningar.

Vi är stolta över våra lokala tillverkningstraditioner och har en ständig utveckling för att matcha marknadens långsiktiga mål. Minst 90 % av alla våra produkter är certifierade med Svanen. För oss är det viktigt att hålla landsbygden vid liv. Och tillsammans bygga en hållbar och miljövänlig framtid för kommande generationer.

// Per-Ola Johansson

Horreds Agenda 2030

REBELLENS BEHOV AV HÅLLBARHET

Innerst inne vet vi alla att hållbarhet är den enda vägen för oss själva och kommande generationer. Vi förflyttar oss bort från konsumentsamhället och vända våra blickar inåt mot en livsstil som handlar om att göra det bästa av saker. Hantverk och kvalitet tillverkat för långsiktigt slitage, produkter som inte går sönder och som inte förstör vår planet. Och med en finish som tål att flyttas, demonteras och placeras om och om igen. Vår strävan är att underlätta för rebellföretagens behov av utveckling. Vi har ett uppdrag att skapa möbler som tjänar ett livslångt syfte.

Läs vidare

Mute_floor_siglo_personlig_blabets_8250

nomono_duo_glove

#1: Handsfree-kontoret

Allt fler börjar nu släppa upp pausknappen, för att så snabbt som möjligt ställa om till en ny verklighet. Hur kommer post-Covid-19-kontoret se ut? I tre artiklar delar vi med oss av insikter från våra spaningar. Först ut handlar mycket om att minska risker för smittspridning.

Form follows fear.

I sviterna av pandemi och smittspridning har vi antibakteriella mässings- dörrar, breda boulevarder och extremt välventilerade byggnader.

Läs mer
Fredrik Mattson : Nomono Duo
Glove

Fjarrvarme-1536x1422

ETT NATURLIGT SÄTT ATT TÄNKA

Våra designmöbler är byggda för att hålla över en livstid och ännu mer. Vi använder bara grön el från floden Viskan som rinner genom Horred. Träspillet vi får från vår fabrik återanvänds som energi i vår fjärrvärmestation som värmer skola, ålderdomshem, vårdcentral, lägenheter och villor här i Horred.

Vi vill göra ett starkt intryck men har minimal inverkan på vår natur. Som företag är vi ISO 9001: 2015-certifierade och 90 % av våra produkter är Svanenmärkta och har Möbelfakta-etiketten. Vår CSR-filosofi bygger på att ge tillbaka till naturen. Vi är också stolta över vår 97% leveransnoggrannhet. Tillsammans med Almi har vi tagit fram en handlingsplan där vi ständigt utvecklar mot tydliga mål i Agenda 2030.

Läs mer

Horreds Agenda 2030

svanen mobelfakta