A natural way of thinking

I södra delen av Västra Götaland breder Horred ut sig. 153 hektar mark, vackert fördelade mellan sjö och sten, åkermark, hagar och skog. Här är naturen en del av vardagen och livet.

Nära våra hjärtan

Horred ligger i Viskans dalgång mellan Varberg och Borås. Denna dalgång är relativt karg med liten odlingsbar mark. Det har drivit fram ett behov att vara väldigt effektiv med de råvaror man har, vi får absolut inte slösa med resurserna, det är det värsta vi kan göra.

Denna närhet till våra grannar, vår dal och våra möjligheter har präglat allt vi gör sedan Sven startade göra helt kundanpassade möbler 1936. Svens grundtanke om att tillverka möbler som håller i flera generationer lever väldigt starkt kvar i Horred.

Den största delen av våra möbler består av trä. Ett fantastiskt, förnyelsebart material. Vi har sedan begynnelsen, i över 80 år, jobbat med detta material. Det ger oss unik expertis i hur trä ska användas på bästa sätt.

Merparten av våra möbler har tio års garanti, men de håller ju så mycket längre. Vill du förändra utan att köpa nytt, kan du alltid byta en bordsskiva eller lacka om dörrarna på en förvaringsmöbel hos oss. vi tillverkar på beställning, med minimalt spill och mycket liten miljöpåverkan.

Av samma skäl använder vi oss bara av Grön El från vattenkraftverk, tillverkad inom en 10 kilometers radie från Horred. Det träspill vi får återanvänds som energi i vår fjärrvärmeanläggning som värmer skola, ålderdomshem, vårdcentral, lägenheter och villor i vår by Horred.

Som företag är vi ISO 9001:2015 certifierade och de flesta av våra produkter är märkta med Svanen och Möbelfakta, tre mycket viktiga fundament för oss.

På väg mot en
cirkulär ekonomi

Horreds är ISO 9001:2015-certifierade och majoriteten av våra produkter är märkta med Svanen och Möbelfakta, vilket är tre mycket viktiga grundstenar för oss. Vårt starka och naturliga engagemang för hållbar utveckling sträcker sig ända tillbaka till vår start år 1936. Vi arbetar i linje med FN:s Agenda 2030 och fokuserar på områden som är relevanta för oss. Detta är en del av vårt åtagande att bidra till en mer hållbar framtid.

Vårt närområde, mitt i Halländska landsbygden, påverkar oss och vår syn på möbeltillverkning. Begrepp som ”lokalt” och ”långsiktigt” har varit djupt förankrade i vår företagskultur sedan start. Vårt uppdrag är att skapa möbler som håller och tjänar ett livslångt syfte.

Vi strävar efter att designa produkter som gör intryck samtidigt som vi minimerar vår påverkan på naturen.

Vi använder enbart grön el från vattenkraftverk som produceras inom en 10 kilometers radie från Horred. Det träspill vi genererar återanvänds som energi i vår fjärrvärmeanläggning, vilken värmer skolor, ålderdomshem, vårdcentraler, lägenheter och villor i Horred. På detta sätt kan vi minska vår miljöpåverkan och bidra till en mer hållbar lokal samhällsutveckling. Genom att utnyttja lokal återvinning och förnybar energi strävar vi efter att skapa en positiv inverkan på vår omgivning och minska vårt koldioxidavtryck.

Därför är Horreds möbler det självklara miljövalet.

Ta del av vårt designbrev!

Prenumerera på Horreds designbrev och ta del av en värld fylld med inspiration, nyheter, inbjudningar och spännande design-diskussioner! Var den första att få veta om våra senaste kollektioner och exklusiva events. Anmäl dig idag och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Vill du veta mer, välkommen att kontakta oss.

+46 320 184 00
info@horreds.se

Våra showroom

Rosenlundsgatan 54
118 63 Stockholm, SWEDEN
+46 738 28 00 15 (Anders)

Studio L6
Lasarettsgatan 6
411 19, Göteborg, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Slussgatan 10
SE-211 30 Malmö, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Studio Krøger AS
Nobelsgt 18
N-0268 Oslo, NORWAY
+47 90 02 89 98 (Ernst)