Be the Rebel
with a Purpose

Horreds tillverkar och säljer kontors-, lounge och mötesmöbler med många inbyggda helt unika mervärden som vi sammanfattar med ett ord: ”rebellkvalitet”. Det innebär att vi levererar produkter som tål tidens slitage, designväxlingar och som kan förnyas om och om igen. Långsiktighet återspeglas också i vårt miljöengagemang och våra kvalitetscertifieringar. Vi lägger stor vikt vid ytor, känslan av trä och detaljer.

Vårt servicefokus genomsyrar varje del av leveransen, som ibland innefattar anpassningar och andra önskemål. Vi kan möta höga krav eftersom vi tillverkar möbler i vår egen fabrik i Horred, Sverige. Sedan 1936 är vår ambition att skapa bestående intryck med långsiktig och hållbar design.

Människor
och design

För oss har interiör alltid handlat om så mycket mer än bara möbler. De utgör landskap som ska stödja människor, deras flöden med stöttande funktioner. De ska vara flexibla inför samhällets förändringar och där vi sällan kan påverka själva. Vår ambition är att bidra till miljöer där människor trivs och känner sig inkluderade. För att underlätta olika funktioner som samarbete, fokusarbete eller återhämtning. Det är vad möbeldesign betyder för oss – både då och nu.

Vår fabrik i Horred

All möbeltillverkning sker här i bruksorten Horred, i Västra Sverige. Med några få undantag. Det är allt från arbetsbord och förvaring till mjukare loungemöbler som hamnar ute på kontor. Men det kan också vara hotell, vård, skola och omsorg.

Detaljer och ytor är något vi är ”nördar” på. Med Norra Europas främsta och mest miljövänliga produktionslinjer för MDF och lackerade produkter tillsammans med vårt state-of-the-art lackrum där vi handsprutar alla trädetaljer får vi fram en unik ytfinish. Som återger den fina träkänslan. 

Varje detalj är noggrant genomtänkt i funktion, kvalitet och med en långsiktig designtanke.

SPECIALANPASSNINGAR

Vi är glada att kunna erbjuda specialanpassningar för våra kunder, vilket ibland behövs för att komplettera inredningsprojekt. Den kunskap som vi har om material, trä, produktionsteknik, genomtänkta detaljer och hur olika ytor ska sammanfogas ger våra kunder helt unika möjligheter.  

TRÄ, CERTIFIERINGAR OCH MINIMERAT SPILL

Den största delen av våra möbler består av trä. Ett fantastiskt, förnyelsebart material. Vi har sedan begynnelsen, i över 80 år, jobbat med detta material, vilket har gett oss en kunskapsbas i hur trä ska användas på bästa sätt. 

Horreds är ISO 9001:2015-certifierade och -majoriteten av våra produkter är märkta med Svanen och -Möbelfakta, vilket är tre mycket viktiga grundstenar för oss. 

Vi använder bara Grön El från vattenkraftverk, tillverkad inom en 10 kilometers radie från Horred. Det träspill vi får återanvänds som energi i vår fjärrvärmeanläggning som värmer skola, ålderdomshem, vårdcentral, lägenheter och villor i Horred.

All tillverkning sker på beställning med minimerat spill och miljöpåverkan.

Merparten av våra möbler har tio års -garanti.

Vill du komma på ett fabriksbesök så ordnar vi det. Skicka ett mail till oss på info@horreds.se.

Story

Här, i bruksorten Horred i Sverige, väcktes vår farfar Svens nyfikenhet kring behovet av smarta och funktionella möbler. Redan som 14-åring påbörjade han sin resa inom möbelvärlden genom att börja arbeta för sin far, som tillverkade barn- och docksängar. Det var hans passion för hantverket och den unika karaktären hos trämaterial som inspirerade Sven. Som 25-åring köpte han en bit mark för att starta Horreds Möbel år 1936. Redan då tillverkades beställningssnickerier som skåp, bord och stolar.

Vår kultur präglas av starkt engagemang och stolthet, och den har byggts upp under tre generationer. En kontinuitet och passion som har genomsyrat vårt arbete och gjort oss till det vi är idag. Genom att kombinera traditionellt hantverk med moderna innovationer strävar vi alltid efter att leverera högkvalitativa möbler som överträffar förväntningarna hos våra kunder. Vi är stolta över vår historia och ser fram emot att fortsätta vår resa med en stark vision för framtiden.

Samarbeten design

Bakom varje möbelkoncept finns en genomtänkt design, utvecklad i samarbete med en eller flera designers och arkitekter. Det handlar alltid om att möta behov och att tänka utifrån människor. Våra möbler inkluderar klassiker som Nomono, Anne-hyllan, A-Frame och Log. Genom långvariga relationer och nära samarbeten har vi fått en djup förståelse för vad våra kunder hos Horreds behöver. Läs mer om våra möbeldesigners och arkitekter.

Ta del av vårt designbrev!

Prenumerera på Horreds designbrev och ta del av en värld fylld med inspiration, nyheter, inbjudningar och spännande design-diskussioner! Var den första att få veta om våra senaste kollektioner och exklusiva events. Anmäl dig idag och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Vill du veta mer, välkommen att kontakta oss.

+46 320 184 00
info@horreds.se

Våra showroom

Rosenlundsgatan 54
118 63 Stockholm, SWEDEN
+46 738 28 00 15 (Anders)

Studio L6
Lasarettsgatan 6
411 19, Göteborg, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Slussgatan 10
SE-211 30 Malmö, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Studio Krøger AS
Nobelsgt 18
N-0268 Oslo, NORWAY
+47 90 02 89 98 (Ernst)