JOHN GULLBERG: PASSION FÖR HÅLLBARHET

John Gullberg, 39 år, är student på projektledarlinjen inom möbel- och inredning på Tibro Hantverksakademin. Han bor i Sätila och har en stark passion för hållbarhet, med fokus på Agenda 2030. Under sin utbildning genomförde han en åtta veckor lång LIA-praktik hos oss på Horreds Möbel, där han arbetade med återbruk.

Utbildning och Praktik

Johns intresse för hållbarhet väcktes tidigt och stärktes ytterligare genom hans utbildning. Praktiken på Horreds Möbel gav honom möjlighet att arbeta med återbruk och hållbarhetsfrågor. Han deltog i arbetet med Svanenmärkning och bidrog till Horreds återbrukssatsning genom att publicera möbler på Greenified, en plattform för återbruk.

Fotografering och Inventering

John lade stor vikt vid fotograferingen av möblerna och byggde en fotostudio för att skapa en attraktiv visuell presentation. Detta initiativ mottogs väl av Horreds ledning och han utvecklade en lathund för Greenified-fotografering för att säkerställa enhetlig och tilltalande presentation av möblerna. Efter fotograferingen genomförde han en inventering och prissättning med fokus på enhetlighet och värde för kunden.

Hållbarhetsvision och Framtidsspaning

John är övertygad om att Horreds Möbel kommer att stå som vinnare när importkraven skärps, tack vare etablerad och hållbar tillverkning. Han ser en framtid där småskalighet och långsiktigt hållbar design dominerar och han vill fasa bort ”fast fashion” inom möbelbranschen till förmån för långsiktigt hållbara möbler. 

Personligt Engagemang

För John är hållbarhet en personlig angelägenhet. Han har två tonårsbarn och är engagerad i att skapa en hållbar framtid för dem. John är också intresserad av ekologisk mat och hållbara material. Som möbelsnickare designar och bygger han möbler till det egna hemmet själv när tiden tillåter. 

Sammanfattning från Johns rapport: 

Horreds Möbler har stora mängder möbler från mässor, testmodeller och prototyper som står på lagret. Johns uppdrag var att använda Greenifieds plattform för att fotografera, beskriva och publicera dessa möbler för försäljning, med målet att undvika att kassera fullt fungerande möbler. Han byggde en fotostudio, skapade en enhetlig fotostil och utvecklade en arbetsmodell för framtida återbruk på Horreds Möbel. Hans arbete bidrog till att ge nytt liv åt möbler som annars stod på Horreds lager.

John Gullberg är en värdefull resurs inom möbel- och inredningsbranschen, med en stark passion för hållbarhet och långsiktiga lösningar. Vi önskar John all lycka till!

Fler nyheter

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR-OAS

Med en inspirerande spaning på några sinnestriggande oaser i Europa vill vi önska dig en härlig sommar. Kontor och produktion är stängda vecka 28–31, men

JOHN GULLBERG: PASSION FÖR HÅLLBARHET

John Gullberg, 39 år, är student på projektledarlinjen inom möbel- och inredning på Tibro Hantverksakademin. Han bor i Sätila och har en stark passion för

HORREDS FÅR NY FÖRSÄLJNINGS CHEF

Möt Jonathan – Möbelsäljaren med Driv och Vision Jonathan Cederholm är en passionerad säljchef som har hittat sin nisch i möbelbranschen. Hans resa började på

Ta del av vårt designbrev!

Prenumerera på Horreds designbrev och ta del av en värld fylld med inspiration, nyheter, inbjudningar och spännande design-diskussioner! Var den första att få veta om våra senaste kollektioner och exklusiva events. Anmäl dig idag och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Vill du veta mer, välkommen att kontakta oss.

+46 320 184 00
info@horreds.se

Våra showroom

Rosenlundsgatan 54
118 63 Stockholm, SWEDEN
+46 738 28 00 15 (Anders)

Studio L6
Lasarettsgatan 6
411 19, Göteborg, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Slussgatan 10
SE-211 30 Malmö, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Studio Krøger AS
Nobelsgt 18
N-0268 Oslo, NORWAY
+47 90 02 89 98 (Ernst)