Returning to Empathy

Vi alla har sett hur Pandemin drastiskt har förändrat arbetsbeteenden och de behov som arbetsplatsen behöver stötta. Diskussioner pågår om strategier kring att återgå till kontoren helt eller delvis. I vår spaning lyfter vi rapporter från olika forskningar.

Genslers senaste rapport

I Genslers senaste globala arbetsplatsforskning, som genomfördes i nio länder och tio branscher, rapporteras att medarbetare maximerar sin produktivitet när de är på kontoret oftare.

Här är fem trender som Gensler identifierat för att driva prioriteringar:

  1. Mobilitet: Arbetstagare förväntar sig möjligheten att arbeta var som helst.
  2. Valfrihet: Anställdas ideala mix av upplevelser och olika arbetsmiljöer.
  3. Integritet: Många arbetstagare har haft svårt att hitta integritet på arbetsplatsen, nu förväntar de sig samma integritet som de kan få hemma.
  4. Hybrid: Hybridarbete är här för att stanna. Arbetet handlar inte längre om var du befinner dig, utan om vad du gör.
  5. Hälsa och välbefinnande: Bra arbetsplatser har alltid stöttat mer än bara arbete. Hälsa och välbefinnande ska vara inbyggt i kontorsmiljön.

Läs hela rapporten här

WFH revolutionen

WFH = Work from Home blev påtvingat när pandemin kom. Nu vill arbetstagare inte gå tillbaka till gamla sätt att arbeta, eftersom majoriteten upplever positiva effekter från att arbeta hemifrån. De säger också att arbetsuppgifterna inte blir lidande, enligt en stor ny studie gjord av King’s College Londons Policy Institute and Business School.

RTO-strategier på ingång

RTO = Return To Office. Goldman Sachs vill ha 5 dagars kontorsnärvaro i veckan, Google baserar prestationsrecensioner på närvaro. 90 % av stora företag planerar att implementera RTO-strategier med mål folk ska ha återvänt till kontoren i slutet av 2024 enligt en rapport från Resume Builder. De hänvisar till analyser som visar att produktivitet, samarbete, mentorskap, inlärning och engagemang ökar när man är fysiskt på plats. Amazons Andy Jassy har upptäckt att det är lättare att stärka kulturen när man är omgiven av kollegor. Detta är något som även Brian Elliott från forskningskonsortiet Future Forum kommit fram till. Vissa policys kommer att vara mer aggressiva än andra där man pratar om uppsägningar och att tracka sina anställda. Tvingande policy kan ge upphov till förtroendebrott mot anställda, säger Susan Vroman, lektor i management vid Bentley University. Transparens är nyckeln i RTO-planer för att behålla förtroendekapitalet, uppger hon.

Hybrid är bästa vägen att gå

För att behålla duktiga medarbetare och rekrytera nya talanger så behöver ledare utveckla hybridpolicys som balanserar flexibiliteten. Forskning från McKinsey visar att den mest ideala fördelningen är att spendera hälften av arbetstiden på kontoret. Hela 68 %, föredrar övervägande hybridarbete, minst en dag i veckan på distans, enligt Bankrate undersökning av 2000 vuxna i USA. Även McKinsey & Company skriver i sin rapport att vägen framåt är hybridarbete.

Empatiska arbetsplatser

Philippe Paré, rektor på Gensler i Paris, förklarar att de arbetsplatser som satsar på välmående och att vara ”empatiska kontor” är de som kommer att lyckas bäst. Och då uppmuntra olika funktionsmiljöer, ta hänsyn till behov, ge utrymme för personligheter, fysiska förmågor och neurodiversitet. Välmående optimeras och ger en mer givande arbetsdag med högre kreativitets- och produktionsnivå. Attraktiva kontor blir destinationer för personliga möten, samarbete, socialisering men också tech-fritt fokusarbete. En bra medarbetarupplevelse påverkar även kundupplevelsen positivt.

David Kulen på Powerplant har utvecklat en kontors-kaffebar där medarbetarna kan få en dryck baserat på hur de vill känna sig. Ply Ateliers har designat Ramboll Berlins kontor för att ge en flexibel arbetsupplevelse som inkluderar olika användarfunktioner. Byggnaden har f ö utformats för att kunna göras om till bostäder i framtiden.

Horreds syn på saken

För att vara med hela vägen och långt in i framtiden erbjuder vi kvalitativ flexibilitet som innebär att stötta människors behov vid olika funktioner. Att inte bara sitta bra i en stol utan också att känna sig lite omsluten, som i vår Glove som dessutom få men enkla inställningar för att anpassa till olika behov. Komplettera våra stora VX projektbord med bordsskärmar för olika funktioner. Fokusarbete görs bäst i våra Mute som finns för både en eller flera personer. Ge dina medarbetare möjlighet till bra arbetsmiljö hemma med Cuba eller Grand. Hör gärna av dig så berättar vi mer om hur du kan skapa framtidens bästa (och empatiska) arbetsplats.

Hälsningar Per-Ola Johansson

Källor: Frame, Forbes, CNBC Make It, HRDive

Fler nyheter

Försäljnings-chef sökes

Platsannons: Horreds Möbel befinner sig i en spännande fas och framtidstron är stark och därför söker vi nu en försäljningschef Du kommer att vara ansvarig

Spring Show på Studio L6

Boka upp 7 mars!! Nu är det snart vår och vi längtar efter att ses! Välkommen till Studio L6, i Göteborg, på Spring Show den

Stort tack för SDW24 !

Vilka fantastiska dagar med härliga möten under Stockholm Design Week… Ett stort tack från oss på Horreds!! Under veckan visade vi våra nya spännande möbelkollektioner

pCon Onboarding

Nu kan du logga in i vårt nya pCon – där du får tillgång till en del av våra möbler i 3D! Gå in och

Stockholm Design Week 2024

Välkommen till vårt showroom 6–10 februari där mycket spännande kommer att hända under Stockholm Design Week. Vi finns mitt i Stockholm Design District, endast 100

God Jul och Gott Nytt År!

Vi summerar ett skönt år med många relationsevent och en del nyheter – inte minst lansering av vår nya webb. Uppkommande Stockholm Design Week v.

Ta del av vårt designbrev!

Prenumerera på Horreds designbrev och ta del av en värld fylld med inspiration, nyheter, inbjudningar och spännande design-diskussioner! Var den första att få veta om våra senaste kollektioner och exklusiva events. Anmäl dig idag och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Vill du veta mer, välkommen att kontakta oss.

+46 320 184 00
info@horreds.se

Våra showroom

Rosenlundsgatan 54
118 63 Stockholm, SWEDEN
+46 738 28 00 15 (Anders)

Studio L6
Lasarettsgatan 6
411 19, Göteborg, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Slussgatan 10
SE-211 30 Malmö, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Studio Krøger AS
Nobelsgt 18
N-0268 Oslo, NORWAY
+47 90 02 89 98 (Ernst)