Multi-purpose / re-purpose

Vi människor är anpassningsbara och gillar omväxlingar, vilket tydligt visat sig genom de senaste årens påverkan. Baksidan är att förändringar ofta blir resurskrävande eftersom de speglar sig i nya behov och beteenden. Det stora skiftet som sker just nu innebär att design, inredning och arkitektur utgår från att förvänta sig oväntade omställningar. Att designa utifrån multifunktionella perspektiv så att det går att arrangera samt programmera om utifrån behov. Men också tillföra värde och upplevelser, gärna som främjar hälsa, till medarbetare och besökaren. Långsiktigt hållbart.

Funktionellt ombytlig

På Galleri 5 i Tokyo har möbler och hyllor satts på rälsar för att enkelt kunna ändra om rummets syfte. MVRDV TON 1har skapat multifunktionella ytor med hjälp av textilier och rälsar i taket. Pradas AW23 cat walk hölls i ett parkeringshus där taket var lågt när besökaren kom in och höjdes upp till 9 m för att boosta upplevelsen. SuperHub Meerstad i Nederländerna, är byggd för att innehållet ska kunna förändras. Från butik till eventhall eller t o m lägenheter, vilket blir hållbarhet över generationer. Schweiziska Interstore och Flexstore har tagit fram ett flexibelt koncept där vatten och elkablar monteras i taket som integreras med kyldiskar och hyllsektioner på hjul. Dessa exempel är pionjärer men vi ser en tydlig avsikt att kunna skifta syften utifrån människans behov.

Värde, värde, värde …

Hemmen flexar från att vara ett vardagsrum eller kök till ett kontor vissa timmar på dygnet. Teknik, ergonomi och en känsla av samhörighet med arbetskamraterna ska funka även där. Kontoren anpassas efter nya beteendeflöden olika tider på dygnet. Tar man bort arbetsplatser fyller man på med värdeskapare såsom miljöer med ”hemmakänsla”. Blima Ehrentreu, The Designers Group, framhäver vikten av att ge sina medarbetare lyxiga miljöer som påminner om hotellobby och fullt utrustade gym som främjar hälsa och sparar tid. Hybridarbetspolicy införs på de flesta arbetsplatser.

Kontorsgränserna fadar ut

Nästa kontorsgeneration, den ”empatiska arbetsplatsen”, ser det som en självklarhet att arbeta när och vart det passar. Möbler och platser har en inbyggd flexibilitet och behöver användas av flera olika funktioner samma arbetsdag på ett agilt sätt. Balans mellan jobb och fritid blir till en integrerad mix och livsstil. Folk använder arbetsplatsen för mer än bara arbete vilket ställer högre krav på långsiktig hållbarhet och kvalitet när slitaget ökar. Okomplicerade inställningar och möjlighet att byta ut delar av möblerna blir förutsättningar genom ett hållbart återbruk.

Hållbar design

På Horreds har vi ett flexibelt, agilt och lååååångt-fram perspektiv. Dels tillverkas våra möbler för att hålla över flera generationer men det finns också ett inbyggt hybridtänk. Glove, som är en mångsidig projektstol kan snabbt ställas om utifrån användare, vår nya Log kan vara en fåtölj men också kopplas ihop till en soffa utifrån funktion och VX Projektbordfunkar både för konferens och enskilda arbetsplatser med hjälp av bordsskärmar och integrerad teknik. Det mesta går att byta ut om det blir slitet. Vi älskar att se våra möbler förnyas med bordsskivor, ben eller ny stoppning! Vi kallar det för ”rebellkvalitet”. Vårt kontor ligger mitt i vår fabrik här i Horred, vilket gör det enkelt att tillsammans utveckla utifrån era förutsättningar och det vi inte vet kommer att hända i framtiden. Utmana oss gärna i dessa frågor.

Hälsningar från Per-Ola, VD

Källor: Forbes, Archdaily och Frame

 

Fler nyheter

Försäljnings-chef sökes

Platsannons: Horreds Möbel befinner sig i en spännande fas och framtidstron är stark och därför söker vi nu en försäljningschef Du kommer att vara ansvarig

Spring Show på Studio L6

Boka upp 7 mars!! Nu är det snart vår och vi längtar efter att ses! Välkommen till Studio L6, i Göteborg, på Spring Show den

Stort tack för SDW24 !

Vilka fantastiska dagar med härliga möten under Stockholm Design Week… Ett stort tack från oss på Horreds!! Under veckan visade vi våra nya spännande möbelkollektioner

pCon Onboarding

Nu kan du logga in i vårt nya pCon – där du får tillgång till en del av våra möbler i 3D! Gå in och

Stockholm Design Week 2024

Välkommen till vårt showroom 6–10 februari där mycket spännande kommer att hända under Stockholm Design Week. Vi finns mitt i Stockholm Design District, endast 100

God Jul och Gott Nytt År!

Vi summerar ett skönt år med många relationsevent och en del nyheter – inte minst lansering av vår nya webb. Uppkommande Stockholm Design Week v.

Ta del av vårt designbrev!

Prenumerera på Horreds designbrev och ta del av en värld fylld med inspiration, nyheter, inbjudningar och spännande design-diskussioner! Var den första att få veta om våra senaste kollektioner och exklusiva events. Anmäl dig idag och låt dig inspireras!

Kontakta oss

Vill du veta mer, välkommen att kontakta oss.

+46 320 184 00
info@horreds.se

Våra showroom

Rosenlundsgatan 54
118 63 Stockholm, SWEDEN
+46 738 28 00 15 (Anders)

Studio L6
Lasarettsgatan 6
411 19, Göteborg, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Slussgatan 10
SE-211 30 Malmö, SWEDEN
+46 702 41 99 69 (Per)

Studio Krøger AS
Nobelsgt 18
N-0268 Oslo, NORWAY
+47 90 02 89 98 (Ernst)